Επικαιρότητα

Συγκέντρωση κατά των μνημονιακών πολιτικών

By N.

June 11, 2015

Συγκέντρωση στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσει στις 6:30 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

«Μετά από περίπου πέντε μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται ολοένα περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί, μεταξύ άλλων, την «αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών, αρχής γενομένης από το άμεσο «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων και όχι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016(!) που εξαγγέλλει η κυβέρνηση.

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – σύνταξης και την ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους. Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και άσκηση πολιτικών εξάλειψης της ανεργίας».

Η ΑΔΕΔΥ σχεδιάζει να συνδιοργανώσει νέα πανεργατική κινητοποίηση στο Σύνταγμα τις επόμενες μέρες, απευθύνοντας πρόσκληση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, σε όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοίκητες οργανώσεις για συντονισμό και κοινή δράση.

Επίσης δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη. Mάλιστα έχουν αναρτήσει και πανό που καλύπτει σχεδόν όλη την πρόσοψη του κτιρίου.

Το πανό που ανήρτησε το ΠΑΜΕ δείχνει τους Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ως υπαίτιους για εφαρμογή μνημονίων στην Ελλάδα.

thepressproject.gr