Σήμερα, ανήμερα της επετείου της γέννησης του Ιωσήφ Γκέμπελς το protothema.gr τίμησε δεόντως επί τη πράξει την παρακαταθήκη του ναζί υπουργού προπαγάνδας.
Με ένα άρθρο που θα πρέπει να διδάσκεται σε σχολές γκρι προπαγάνδας (μεγάλα ψέματα βασιζόμενα σε μισές αλήθειες) το σάιτ του υπόδικου Θέμου Αναστασιάδη επιτίθεται στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.
Η γκρι προπαγάνδα θα πρέπει να στηλιτεύεται ανεξάρτητα από πολιτικές συμπάθειες. Άλλωστε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα κριθεί από τις πολιτικές που (δεν) θα εφαρμόσει.
Μερικά σχόλια για το δημοσίευμα το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω για την εξαγωγή των δικών σας συμπερασμάτων:
-”Κυνηγητό από κυβερνητικά στελέχη να την εντοπίσουν” = Η έννοια της υπευθυνότητας ταυτίζεται με την κυβέρνηση. Η έννοια της ανευθυνότητας με την εξαφανισμένη Ρένα Δούρου. Η έννοια του κυνηγητού, συναισθηματικά φορτισμένη, έρχεται σε αντίθεση με την υπονοούμενη νιρβάνα στην οποία βρίσκεται η ανεύθυνη Δούρου
-”Σύσκεψη για τους πλημμυροπαθείς: Δεν είχαν το κινητό της Ρένας” = Οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί ιδρώνουν για το καλό των πλημμυροπαθών την ώρα που η Ρένα (χωρίς τίτλο ή επώνυμο) δεν έχει καν αφήσει στοιχεία επικοινωνίας. Η Ρένα -σκέτο- έχει πάει για καφέ με τις φίλες της; Είναι στο κομμωτήριο; Βάφει νύχια;
-”Η αντιπεριφερειάρχης την αναζήτησε στο κινητό του συντρόφου της” = Μία γυναίκα δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε καν στις πιο απλές απαιτήσεις ενός τόσο σημαντικού ρόλου. Αντιθέτως ο σύντροφος μπορεί να δώσει την λύση ως υπεύθυνος για την γυναίκα του.
-”Η Ρένα Δούρου, αν και περιφερειάρχης δεν είχε αφήσει σε κανέναν το τηλέφωνό της. Πουθενά.” = Σχήμα αντίθεσης και υπερβολής, επαναληπτικότητα, συναισθηματικός χειρισμός.
-”Μέχρι και ο Γιάννης Σγουρός επιστρατεύτηκε μήπως και είχε εκείνος τρόπο επικοινωνίας” = Ο χαμένος των εκλογών, και προσωπική μας πολιτική συμπάθεια, είχε την ψυχική ανωτερότητα να βοηθήσει ως καλός χριστιανός παρά την ανάρμοστη συμπεριφορά της εχθρού του. Ή αλλιώς, ο πρώην σύζυγος έβαλε πάνω απ’όλα το καλό των παιδιών παρά την αδικαιολόγητη ανευθυνότητα της πρώην γυναίκας του που ανέλαβε την κηδεμονία των παιδιών και τα άφησε νηστικά.
-”Την επόμενη ημέρα η Δούρου έσπευσε να καταγγείλει ”αποκλεισμό” = Σκέτη Δούρου τώρα, χωρίς Ρένα. Το αποξενωμένο πρόσωπο του κακού. Και φυσικά ο αποκλεισμός σε εισαγωγικά ως προιόν μυθοπλασίας, ως κάτι μη πραγματικό.
-”Η Κουμουνδούρου βέβαια -γνώριζε;- απέφυγε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση…” = Ο Σύριζα δεν έβγαλε ανακοίνωση διότι κατάλαβε πως είναι μαλακία να υπερασπιστεί την Ρένα που έβαφε νύχι την ώρα που οι κυβερνητικοί ίδρωναν στην σύσκεψη που θα έσωζε τους πλημμυροπαθείς. Επίσης, επειδή η Δούρου είναι Σύριζα, άρα και η Περιφέρεια είναι Σύριζα (κατά το αστυνομικός και μπουζούκι).
Τέλος, οι τρεις τελίτσες στην κατάληξη του άρθρου ώστε να αφήσουν λίγο χρόνο και στον πιο δύσπιστο αναγνώστη ώστε να εμπεδώσει την αναλγησία της Ρένας, ή της Δούρου, ανάλογα με το τι θέλουμε να ταίσουμε τα ζωντανά μας…
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του protothema.gr κινητοποιήθηκε ακόμα και ο Αλέφαντος ο οποίος κλαίγοντας έλεγε με παράπονο στους υπεύθυνους κυβερνητικούς: ”Γιατί δεν βγαίνει η Δούρου στο τηλέφωνο;;;”
Απολαύστε υπεύθυνα:
«Κυνηγητό» από κυβερνητικά στελέχη να την εντοπίσουν
Σύσκεψη για τους πλημμυροπαθείς: Δεν είχαν το κινητό της Ρένας
Η Ρένα Δούρου, αν και περιφερειάρχης δεν είχε αφήσει σε κανέναν το τηλέφωνό της, με αποτέλεσμα η αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής να την αναζητά στο κινητό… του συντρόφου της
«Κυνηγητό» στήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να εντοπίσουν την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για να συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.
Τις σχετικές πληροφορίες μεταδίδει σήμερα στη στήλη του «Στίγμα» ο Γιώργος Παπαχρήστου περιγράφοντας σκηνές απείρου κάλλους. Οπως για παράδειγμα ότι η Ρένα Δούρου, αν και περιφερειάρχης δεν είχε αφήσει σε κανέναν το τηλέφωνό της. Πουθενά. Ούτε καν στο υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι και ο Γιάννης Σγουρός επιστρατεύτηκε μήπως και είχε εκείνος κάποιον τρόπο επικοινωνίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Τελικά τη λύση, έστω και ετεροχρονισμένη, έδωσε η πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής. Η κυρία Σταυρούλα Δήμου είχε μεν ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά όχι της Ρένας Δούρου, παρά αυτό του συντρόφου της κυρίου Μπενίση. Όταν κάλεσαν στο κινητό του μπας και εντοπίσουν την Περιφερειάρχη, ήταν ήδη πολύ αργά γιατί η σύσκεψη είχε ολοκληρωθεί.
Την επόμενη ημέρα η Δούρου έσπευσε να καταγγείλει «αποκλεισμό» της από τη σύσκεψη και «προφανή μικροκομματικά οφέλη», ενώ και ο Δημήτρης Παπαδημούλης τη στήριξε καταγγέλοντας κι εκείνος τον… «αποκλεισμό» της. Η Κουμουνδούρου βέβαια -γνώριζε;- απέφυγε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση…