«Μέσα απο τις φωτο-ιστορίες των παιδιών, με φόντο τις αμέτρητες συζητήσεις μας, αναδυκνείονται αθέατες και εξαιρετικά πολύπλοκες πτυχές της κατανόησης της δημόσιας ζωής και της σφαίρας του πολιτικού», επισημαίνει ο Δρ. Χρήστος Βαρβαντάκης υπεύθυνος για την ερεύνα στην Αθήνα.
Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και υλικό που αντλήθηκε μέσω crowdsourcing σχετικά με τις πρώτες πολιτικές αναμνήσεις που άνθρωποι έχουν από την παιδική τους ηλικία. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν και τις δικές τους αντίστοιχες εμπειρίες ανώνυμα στο χώρο της έκθεσης ή μέσω της πλατφόρμας crowdsourcing που υπάρχει στο site.
Η έκθεση In Common στην Αθήνα
Η έκθεση in common: φωτο-ιστορίες παιδιών για τη δημόσια ζωή, που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο τον Νοέμβριο και στο Χαιντεραμπάντ τον Δεκέμβριο του 2017, θα ταξιδέψει στην Αθήνα το Φεβρουάριο 2018. Οι φωτο-ιστορίες που δημιούργησαν τα παιδιά καθώς και φωτογραφίες και λεγόμενα των παιδιών, μαζί με τις πρώτες πολιτικές αναμνήσεις που συλλέξαμε, θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο) στην Πλάκα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου στις 16:00, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τη Δευτέρα 12, μέχρι και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, από τις 11 πμ μέχρι τις 6 μμ. Μέσα σε αυτό το διάστημα, θα διοργανωθούν και άλλες παράλληλες δράσεις, όπως ομαδικές ξεναγήσεις στο χώρο της έκθεσης από τους ερευνητές του Connectors, δραστηριότητες για παιδιά και γονείς μετά το σχολείο, αλλά και πιο εξειδικευμένες ξεναγήσεις για φοιτητές/ριες και νέους ερευνητές/ριες. Εαν ενδιαφέρεστε για μια ξενάγηση για μαθητές/ριες ή φοιτητές/ριες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Βαρβαντάκη (C.Varvantakis@gold.ac.uk) μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.
Τέλος, την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, από τις 10 πμ μέχρι τις 4 μμ, θα διοργανωθεί ένα εργαστήρι μεθοδολογίας και ανάλυσης με τίτλο«Δημιουργώντας συνδέσμους: μία εισαγωγή στην πολυμεσική εθνογραφία (multimodal ethnography)». Αντλώντας από τις εμπειρίες των ερευνητών του Connectors και μαθαίνοντας από την ίδια την έρευνα, το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στις πρακτικές δημιουργίας και ανάλυσης δεδομένων που έχουν συλλεχθεί από πολλά και διαφορετικά μέσα. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τους ερευνητές του Connectors, Δρ. Σεβαστή-Μέλισσα Νόλα (Goldsmiths College, University of London) και Δρ. Χρήστο Βαρβαντάκη (Goldsmiths College, University of London). Απευθύνεται σε διδακτορικούς φοιτητές/ριες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές/ριες και οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να εγγραφούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μία σύντομη συνοδευτική επιστολή στην οποίο θα εξηγείτε γιατί θέλετε να συμμετέχετε στο εργαστήρι στο C.Varvantakis@gold.ac.uk .
Όσοι/ες επιλεχθούν για το εργαστήρι, θα ειδοποιηθούν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2018. |