Με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης»
Δίκη με ξεχωριστό νόημα και σημασία διεξάγεται σήμερα στο Κιλκίς, με κατηγορούμενη μέλος της ΚΝΕ, η οποία είχε συλληφθεί στις 7 Νοεμβρίου έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς ύστερα από καταγγελία του διευθυντή με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης».
Το μέλος της ΚΝΕ ενημέρωνε μαθητές έξω από το σχολείο σχετικά με τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος και τα μαθητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνταν πανελλαδικά εκείνη τη μέρα.
Πλήθος οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, σωματείων και ενώσεων γονέων, γυναικείων συλλόγων, κόμματα και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι με τις υπογραφές τους εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τη δίωξη, καταγγέλλοντας την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.
Το ΚΚΕ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς, καταγγέλλοντας παράλληλα «τη στάση του διευθυντή, της αστυνομίας και της εισαγγελίας, η οποία καλύπτεται προφανώς και από την κυβέρνηση, να σύρουν στο δικαστήριο έναν νέο άνθρωπο που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, ένα ανθρώπινο μέλλον, που συζητάει αυτές τις ιδέες με μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, άνεργους».
Διότι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ουσία της υπόθεσης είναι ότι η δίωξη ασκήθηκε «με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, εξομοιώνοντας οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Επαναφέρεται δηλαδή στο νομικό και πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα».
«Η χρησιμοποίηση του άρθρου 184 του μετεμφυλιακού Ποινικού Κώδικα δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο περιστατικό υπερβάλλοντος ζήλου.
»Αποτελεί τροχιοδεικτική βολή ενάντια στο μαζικό λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, προειδοποίηση για τη συνέχεια και ένδειξη της κλιμακούμενης θωράκισης των πολιτικών καταστολής για τις επερχόμενες κοινωνικές αναμετρήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ(μ-λ).