Ο Κωνσταντίνος Πουλάς, καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών τόνισε μιλώντας στο OPEN πως η μετάδοση του ιού γίνεται αερογενώς και μόνο, ενώ μίλησε για το πώς η ομάδα του απομακρύνει το ιϊκό φορτίο από το σώμα ασθενών με αλατόνερο.
Η ομάδα του κ. Πουλά πέτυχε, προχωρώντας σε 3-4 πλύσεις ρινοφαρυγγικά σε 20 ασθενείς εντός 6 ωρών, να μειώσει κατά 20-25% το ιικό φορτίο.
Όπως εξήγησε ο ίδιος η μετάδοση του ιού γίνεται μόνο αερογενώς και μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο απομακρύνουν το ιϊκό φορτίο από το σώμα ασθενών με αλατόνερο:
«Σκεφτήκαμε να απομακρύνουμε τους ιούς με επαναλαμβανόμενες ρινικές πλύσεις με ένα υπέρτονο διάλυμα. Επειδή θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στα πειράματά μας και στο τί λέμε, ξέρουμε ότι και σε άλλο Πανεπιστήμιο συνεχίζονται αυτές οι πλύσεις μέσα στη μέρα για 12ωρο και το ιικό φορτίο μειώνεται ακόμη περισσότερο. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αν κάποιος βρεθεί pcr θετικός, δηλαδή να έχει ιικό φορτίο θα πρέπει ταχύτατα να ξεκινήσει να απομακρύνει τους ιούς από τη ρινοφαρυγγική του κοιλότητα».