Σήμερα βραβεύτηκε το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Η Συντονιστική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2015, απονέμει αυτή την τιμητική διάκριση στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών για τη συνολική προσφορά του στον αγώνα κατά του κοινωνικού και του εκπαιδευτικού αποκλεισμού.
” Ήταν για μας μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση της προσπάθειας 11 χρόνων από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Και γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον καθηγητή Αντώνη Λιοναράκη, για την παρουσίαση της δουλειάς μας στην ομιλία του, καθώς και την κυρία Θάνια Αγγέλη για την απαραίτητη και ολοκληρωμένη προετοιμασία. Η βράβευση αυτή είχε ακόμα μεγαλύτερη αξία για μας, καθώς βραβείο αποδόθηκε και στην αείμνηστη Μαρία Πίνιου – Καλλή για την προσφορά μιάς ζωής στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.”
Η Νάνσυ Κατσαϊτη, ιδρυτικό στέλεχος του σχολείου, η οποία παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών είπε τα εξής: “Το βραβείο αυτό αξίζει σε όλες και όλους που έχουν πάρει μέρος στην συλλογική προσπάθεια 11 χρόνων. Αξίζει στους χιλιάδες μετανάστες που πέρασαν, έστω και για λίγο, από τα θρανία του Κυριακάτικου, στην διεκδίκηση μιάς καλύτερης ζωής. Στους εθελοντές δασκάλους. Στην ομάδα γραμματειακής στήριξης που φροντίζει για τη σωστή λειτουργία των δραστηριοτήτων μας. Στους δικηγόρους και την ομάδα νομικής στήριξης. Στην συντακτική ομάδα του περιοδικού μας. Στις αντιρατσιστικές ομάδες στις γειτονιές της Αθήνας και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας, που δραστηριοποιούνται ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό. Και βέβαια αξίζει σε όλον αυτόν τον κόσμο που τους τελευταίους μήνες δηλώνει έμπρακτα την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, με την ανιδιοτελή προσφορά του. Περιγράφοντας τί σημαίνει για μένα το Κυριακάτικο, είναι η επαλήθευση των πεποιθήσεων, ότι οι άνθρωποι έχουμε δυνατότερη τη φυσική ροπή προς το καλό όταν δημιουργούνται οι συνθήκες, ότι η θέληση για μάθηση και γνώση δεν σταματά ποτέ, ότι η εργασία μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης εφόσον είναι δημιουργική και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, ότι αξίζει κανείς να αγωνίζεται καθημερινά στη ζωή του, για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη”.
Εντέλει το Κυριακάτικο είναι σχολείο για όλους μας.
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»