Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δολοφονείται στο Κερατσίνι ο Παύλος Φύσσας, ράπερ με αντιφασιστική δράση, γνωστός ως Killah P. Δράστης είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής και της ηγετικής ομάδας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας.
Αν και η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε κάθε σχέση με τον Ρουπακιά και ο ίδιος κατέθεσε πως έχει “χαλαρή” σχέση με την οργάνωση, η έρευνα έδειξε πως ο Ρουπακιάς αναφερόταν ως αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος της οργάνωσης της Νίκαιας δίπλα στο Γιώργο Πατέλη, επικεφαλής των «ταγμάτων εφόδου» στην περιοχή.
Δυο μέρες μετά τη δολοφονία, στέλεχος της ΧΑ σε τηλεφωνική του συνομιλία ανέφερε πως εκείνος είχε βάλει το Ρουπακιά στις ομάδες ασφαλείας και πως λάμβανε μισθό 600€ από τη οργάνωση.
Ο Παύλος Φύσσας γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1979 και ήταν γόνος φτωχής εργατικής οικογένειας, με τον πατέρα του να εργάζεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και τον ίδιο να κάνει παρόμοιες δουλειές από πολύ μικρός.
Σε ηλικία 18 ετών ξεκινάει να ασχολείται με την low bap μουσική, μέσω της οποίας μιλάει για πρόσφυγες, μετανάστες, για τη βία του κατεστημένου, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Carlo Giuliani, διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001. Δεν άνηκε σε καμία παράταξη και είχε αναπτύξει έντονη αντιφασιστική δράση.
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας παρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου σε καφετέρια στο Κερατσίνι, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, παρέα με άλλα 8-10 άτομα. Στο ίδιο μαγαζί βρίσκονταν επίσης μια παρέα ακόμα δυο-τριών ατόμων, με την οποία σύμφωνα με την προανάκριση, υπήρξε ένταση, με την δεύτερη παρέα να καλεί ενισχύσεις.
Ο Ιωάννης Άγγος, υπεύθυνος ασφάλειας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής που, σύμφωνα με την απολογία του στις ανακρίτριες, κάλεσε τον ιεραρχικά ανώτερό του, υπεύθυνο πολιτικής δράσης της τοπικής οργάνωσης ΧΑ, Καζαντζόγλου και τον πληροφόρησε για την παρουσία του Φύσσα και της παρέας του στην καφετέρια.
Μέσα σε λίγα λεπτά ενημερώθηκε ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος γύρω στις 23:30 έστειλε μέσω υπολογιστή σε κινητά τηλέφωνα μελών της ΧΑ από τη Νίκαια το γραπτό μήνυμα: “Όλοι τώρα τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα”.
Η Αστυνομία ανέφερε ότι στις 23:57:42 δέχθηκε κλήση πως ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθυνόταν προς την καφετέρια “Κοράλι”.
Στις 23:59:19 ανατέθηκε σε μια ομάδα 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο, οι οποίοι μόλις έφτασαν στην καφετέρια συνάντησαν πλήθος 30 ατόμων, κάποια από τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχαν συγκεντρωθεί άλλα 60 άτομα.
Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν τον Φύσσα αιμόφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Ρουπακιά ως το δράστη της επίθεσης, τον οποίο και συνέλαβαν.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ρουπακιάς κρίνεται προφυλακιστέος.
Κανένας δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Πειραιά δεν αναλαμβάνει τον Ρουπακιά, ενώ με αφορμή την δολοφονία του Φύσσα έγινε εισαγγελική έρευνα και στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης από την Χρυσή Αυγή, με σειρά συλλήψεων της ηγεσίας της ΧΑ να ακολουθούν από τις 28 του ίδιου μήνα και έπειτα.
Το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, υιοθετώντας αίτημα πολιτών και συλλογικοτήτων, αποφάσισε να μετονομαστεί η Παναγή Τσαλδάρη σε οδό Παύλου Φύσσα.
Η δικαστική διαδικασία έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2015 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την μητέρα του Παύλου, Μάγδα να αποτελεί σημείο αναφοράς ήθους και δύναμης και να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον αγώνα ενάντια στον νεοφασισμό που καλπάζει στην χώρα μας.