Η εντολή είναι να κρύβεται η σβάστικα, αλλά όλο και κάπου ξεπροβάλλει.
(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 15/06/2015)
Ως αυτόκλητος υπερασπιστής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε την Παρασκευή στην Επιτροπή της Βουλής που συζητούσε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Δαβάκης. Αφορμή ήταν η εξαιρετικά τεκμηριωμένη τοποθέτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την αντίθεση της Χρυσής Αυγής στο νομοσχέδιο, εφόσον αυτό ήταν αναμενόμενο από ένα νεοναζιστικό κόμμα.
Ο κ. Δαβάκης εξανέστη για τη χρησιμοποίηση του όρου «νεοναζιστικό» και έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τον πρόεδρο ακόμα και να ανακαλέσει στην τάξη την Β. Κατριβάνου. Λες και δεν ήταν ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εκείνος που έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη σε «νεοναζιστικό» κόμμα, χωρίς να πάρει την άδεια βέβαια του κ. Δαβάκη.
Απ’ ό,τι φαίνεται, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται δειλά δειλά η γραμμή Μπαλτάκου, η επαναπροσέγγιση δηλαδή με τη Χρυσή Αυγή, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο νέο αυτό πολιτικό άνοιγμα ανταποκρίνεται η Χρυσή Αυγή. Επειτα από την πρώτη μετεκλογική περίοδο, όπου επιχείρησε να εμφανιστεί ως τμήμα του «αντιμνημονιακού μετώπου», η Χρυσή Αυγή επανέρχεται στη γνωστή εμφυλιοπολεμική ρητορεία με αναφορές σε «κομμούνια» και «προδότες».
Ο Μιχαλολιάκος με τη νεκροκεφαλή των Ες Ες στο στήθος παρουσιάζει το βιβλίο του Κασιδιάρη.
Η πρόκληση του κ. Δαβάκη έμεινε μέχρι σήμερα αναπάντητη από το κόμμα του. Αλλά και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, πλην της κατηγορηματικής τοποθέτησης του ΚΚΕ, απέφυγαν να τοποθετηθούν, ενώ ακόμα και ο προεδρεύων Μ. Κριτσωτάκης του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε αμήχανος.
Πήραν αφορμή βέβαια και οι παριστάμενοι χρυσαυγίτες να διαμαρτυρηθούν και να επικαλεστούν ένα έγγραφο που έχει καταθέσει η οργάνωση στο προεδρείο της Βουλής, με το οποίο ζητεί να μην αποκαλείται «ναζιστική». Εξώδικο με παρεμφερές περιεχόμενο είχε στείλει σε τρεις αθηναϊκές εφημερίδες ο Μιχαλολιάκος τον Νοέμβριο του 2002. Επρόκειτο για ανοιχτή απειλή προς δημοσιογράφους να κρύψουν την αλήθεια. Γιατί κανένας άλλος πολιτικός όρος δεν ταιριάζει στη Χρυσή Αυγή παρά το «ναζιστικός».
Μάταιος κόπος. Οπως δεν μπορεί να κρύψει ο Κασιδιάρης τη σβάστικα από το μπράτσο του και ο Λαγός τον χιτλερικό αετό στο στήθος του, έτσι είναι αδύνατον να διαγραφούν όλοι οι έπαινοι στα Ες Ες, τα εμβλήματα του ναζισμού, ακόμα και ο εξελληνισμός του επίσημου ύμνου του Τρίτου Ράιχ. Η οργάνωση επιχειρεί να κρύψει το ναζιστικό της χαρακτήρα επειδή γνωρίζει ότι αυτός αποτελεί, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το κίνητρο των εγκληματικών της πράξεων.
Αλλά η φανατική της εμμονή στον ναζισμό ξεχειλίζει σε κάθε της δραστηριότητα.
Δεν είναι μόνο οι αποκαλυπτικές κλειστές της συγκεντρώσεις, οι ολονυχτίες στο γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου κατά τα γενέθλια του Χίτλερ, οι τελετές μύησης με τη σημαία της Βέρμαχτ. Ακόμα και στις δημόσιες δραστηριότητές τους τα στελέχη της οργάνωσης διατρανώνουν τις ναζιστικές τους πεποιθήσεις.
Η «λυκοπαγίδα»
Για «ανθρώπινα σκουπίδια» μιλάει ο Κασιδιάρης, εννοώντας τους Ρομά του Ασπρόπυργου, σε «υπανθρώπους» αναφέρεται η Ζαρούλια για να περιγράψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Και όταν το προηγούμενο Σάββατο αποκαλύψαμε στην «Εφ.Συν.» ότι το έμβλημα της οργάνωσης επί δεκαετίες ήταν η «λυκοπαγίδα» (Wolfsangel), αντιγραμμένο από δύο Μεραρχίες των Ες Ες (εκ των οποίων η μία ευθύνεται για τη σφαγή του Διστόμου και της Κλεισούρας), το μόνο που βρήκε να απαντήσει η Χρυσή Αυγή ήταν ότι στο Δίστομο υπάρχουν θύματα του κομμουνισμού…
‘Oταν ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις εις βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής υπήρξαν κάποιοι σχολιαστές στο χώρο της Αριστεράς που θεώρησαν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να «ηρωοποιηθούν» οι χρυσαυγίτες ως διωκόμενοι «ιδεολόγοι αγωνιστές». Πολύ γρήγορα όλοι είδαν ότι παρά τις μεγαλοστομίες του Μιχαλολιάκου, ο οποίος δήλωνε μέχρι τότε αυτάρεσκα «δεν διαθέτουμε δηλώσεις μετανοίας», οι χρυσαυγίτες ήταν έτοιμοι να απαρνηθούν την κοσμοθεωρία τους, προκειμένου να σωθούν.
Μόνο που ακόμα και τώρα πρέπει να στέλνουν μεταξύ τους μηνύματα ναζιστικής πίστης, έτσι ώστε να μη διαρραγεί η ομερτά των κατηγορουμένων στελεχών. Την περασμένη βδομάδα ήταν ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος που διαλαλούσε από τον ιστότοπο της οργάνωσης, «Me ne frego» (Δεν με νοιάζει), το επίσημο σύνθημα του ιταλικού φασισμού.
Και πριν από λίγους μήνες, στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 ο Δημήτριος Κουκούτσης, βουλευτής Μεσσηνίας της ναζιστικής οργάνωσης, ομολογούσε από το βήμα της Βουλής: «Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο στην Αριστερά. Σε κάποιες εκδηλώσεις που κάνει τώρα τελευταία -αλλά και από παλαιότερα, απέναντί μας- κρεμάνε κάτι πανό και γράφουν No Pasaran στα ισπανικά. Δεν ξέρω τι σημαίνει No Pasaran. Ξέρω ότι το είπε η Πασιονάρια. Πάντως, η ιστορία έχει δείξει ότι εμείς pasaramos όποτε χρειάστηκε».
Η προκλητική ειρωνεία του Κουκούτση, ο οποίος θύμισε ότι στην Ισπανία «πέρασε» ο φασισμός («εμείς»), δεν προκάλεσε κανένα ενδιαφέρον και έμεινε αναπάντητη. Ωστόσο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική.
Γιατί ο υπόδικος χρυσαυγίτης, μ’ αυτήν τη φράση, ομολόγησε από το βήμα της Βουλής ότι όλες οι δημόσιες αποκηρύξεις του φασισμού και του ναζισμού από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ακόμα και ενώπιον των ανακριτών, είναι προσχηματικές και ψευδείς. Η Χρυσή Αυγή αισθάνεται και διεκδικεί να είναι η συνέχεια του ιστορικού φασισμού.
Πηγή:efsyn.gr